JIJ Coaching

Hoogsensitiviteit | Hoogbegaafdheid | Life & Business | Kind & Ouder | Loopbaan | Talent | Leiderschap


JIJ Coaching biedt diverse coachingstrajecten aan voor iedereen met een coachvraag. Zo kunt u al voor één sessie bij mij terecht of voor een meer traditioneel coachingstraject. Ik ben gespecialiseerd in hoogsensitiviteit (HSP) en hoogbegaafdheid (HB) voor kind en volwassenen. In organisaties zie je dat er steeds meer aandacht is voor diversiteit, daarom coach ik ook managers die te maken hebben met diversiteit op de werkvloer.

JIJ biedt hierin nog een unieke coaching mogelijkheid aan in de vorm van een strippenkaart. Soms heb je niet alle sessies nodig of wisselt het onderwerp waarop je coaching nodig hebt. Deze vorm is een combinatie van coaching en sparren op privé- en werk niveau. Jij bepaalt de behoefte, het moment en op welke manier je gecoacht wilt worden. Dit is Intervisie Coaching! Vraag gerust jouw coachvraag en ik doe je een passend aanbod.
" EDUCATING THE MIND WITHOUT EDUCATING THE HEART IS NO EDUCATION AT ALL "

- ARISTOTLES -Hoogsensitief

Hoogsensitiviteit (HSP) is een persoonlijkheids-kenmerk. Één op de vijf mensen, dus zo'n 15-20% van de bevolking, is Hoogsensitief. Dit geldt voor zowel kinderen en volwassen en ook de verdeling man-vrouw is nagenoeg gelijk hierin.

Nadat de Amerikaanse psycholoog Elain Aron de term ‘ High Sensitive Person’ introduceerde is er veel over geschreven, maar ook aangenomen. Inmiddels zijn we zover dat er wetenschappelijk bewijs is wat ‘hoogsensitief’ kenmerkt.

Hoogsensitiviteit uit zich op verschillende manieren en is bij elk persoon weer anders.

Simpel gezegd mist iemand die hoogsensitief is een filter in het informatieverwerkingssysteem in de hersenen. Zonder dit filter komt alles wat je ziet, hoort, ruikt en ervaart even hard binnen en wordt het op hetzelfde niveau door de hersenen verwerkt.

De hersenen maken dus geen onderscheid tussen belangrijke en minder belangrijke prikkels, terwijl bij iemand die niet hoogsensitief is de informatie wel gefilterd wordt voordat het door de hersenen verwerkt wordt. Iemand met hoogsensitiviteit onderscheidt zich door het vermogen om veel informatie uit de omgeving te halen én deze diepgaand te verwerken.

JIJ biedt zowel voor hoogsensitieve volwassen als voor hoogsensitieve kinderen coaching aan. Ook speciaal voor ouders met een Hoogsensitief kind(eren) bied ik coaching|begeleiding aan.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan.

Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafheid wordt vaak direct gekoppeld aan een hoge Intelligentie (IQ). De personen die uitzonderlijk goed zijn in bijvoorbeeld viool spelen of chemie. Echter is hoogbegaafdheid meer dan enkel hoog intelligentie. Vele hoogbegaafden presteren zelfs onder niveau door meerdere factoren. Wat is het dan wel?

Naast het intelligentie component van hoogbegaafdheid, spelen ook de zijnskenmerken een rol: het gevoel van anders zijn, het hebben van een intensere belevingswereld, een bovengemiddeld snelle gedachtegang.

Doordat onze maatschappij ingericht is op de "Slimmerikken" met een hoog IQ, krijgen vele hoogbegaafden niet de juiste ondersteuning op school, werk en opvoeding. Dit leidt vaak tot onderpresteren, nooit iets afmaken, vastlopen, burn-outs en meer op latere leeftijd. Maar worden ook gemisdiagnosticeerd en krijgen een label van ADD/ADHD en/of Autisme opgeplakt .

Emeli Wapnick spreekt over Multipotentialites. Zoals ook zij aangeeft, de maatschappij wilt graag dat je maar 1 ding wordt als je later groot bent. Dat is nu vaak juist niet wat een hoogbegaafd persoon wilt. Ze hebben meerdere talenten en maken zich snel nieuwe dingen eigen. Kijk vooral haar veelbesproken Tedx.

Voel jij je vaak niet begrepen, anders? Heb je een hoge afwisseling en meerdere interesses? Kan jij je vaak niet toespitsen op één ding? Wellicht ben jij hoogbegaafd. En ja! Het is ook eng om dit aan jezelf toe te geven, want de maatschappij om ons heen, staat al klaar met zijn/haar oordeel. Maar zodra je het plaatje helder krijgt, zal dit enkel leiden tot een beter leven voor jezelf.

Life & Business

Life & Business coaching is er voor degene die graag bijgestaan wordt met de dagelijkse vragen en keuzes in werk- en privé sfeer.

Elke dag verandert er wel iets in de wereld, verandering is immers continu. Zo ook jouw vragen waar je ineens mee zit. Van het samenwerken met een nieuwe collega en hoe hiermee om te gaan. Of wellicht ben je toe aan een nieuwe carrièrestap of wil je juist groeien in je werk. Krijg je ineens te maken met stress en weet je niet hoe je de rust terug kan vinden?

Wil je meer een loopbaantraject doorlopen en je talenten ontdekken. Dan zou een TMA scan extra ondersteuning kunnen bieden.

Spelen er vele zaken in jouw privé leven en je hebt daarin ondersteuning nodig. Dan kijken we naar de 4 pijlers die van invloed zijn; Gezondheid, Werk, Geld & JIJ!

Of het nu een korte termijn vraag is of juist van langere duur. JIJ! biedt hiervoor de 'Intervisie Coach' aan. Dit biedt jou de juiste comfort, gemak, rust en ondersteuning. Zo maak je gebruik van een strippenkaart van korte sessies. Zo krijg je snel een antwoord op jouw dilemma of kan je even sparren voor een meeting.

Altijd beschikking tot jouw coach dus. Vraag vrijblijvend meer informatie aan.

Meld je aan voor een gratis Intake Sessie

Uiteraard zoek jij de beste coach. Iemand met wie het klikt, toch? Ik bied een gratis telefonische intake van 20 minuten aan. We bespreken samen jouw coachvraag en wat ik voor jou kan betekenen. Vervolgens ontvang je op basis daarvan een coachingsprogramma op maat. Interesse? Mail dan voor meer info en een afspraak.