JIJ Diversiteit

Culturele Diversiteit | Hoogsensitiviteit | Hoogbegaafdheid | HR | Womenempowerment | Teambuilding | Organisatieontwikkeling


Diversiteit betekent verscheidenheid. De term diversiteit wordt veelal gebruikt om aan te geven dat mensen op een reeks van kenmerken van elkaar verschillen. Dat kunnen zichtbare kenmerken zijn, zoals geslacht, leeftijd en etniciteit, maar ook minder zichtbare persoonskenmerken zoals wensen en behoeften, seksuele voorkeur, leef- en werkstijlenen karaktereigenschappen. De zichtbare kenmerken hebben vrijwel altijd invloed op hoe anderen ons zien, ze zijn immers nauwelijks te verbergen. Voor de onzichtbare kenmerken ligt dit anders. Daarvoor geldt dat ze vaak wel veel invloed hebben op hoe we ons gedragen, maar dat voor anderen niet altijd duidelijk is hoe dit komt.

JIJ adviseert en inspireert organisaties op verschillende diversiteits thema's. Zo ben ik aangesloten bij WomenInc en Code Culturele Diversiteit. Ik hanteer o.a. de Code Culturele Diversiteit. Onder de noemers zoals JIJcafé, HSPcafé en Diversiteitcafé geef ik lezingen over hoe je meer vrouwen aan de top van de organisatie krijgt en/of hoe je om gaat met hoogsensitieve medewerkers? Wat is de meerwaarde van diversiteit in uw organisatie? Ik kom dan ook graag langs om een lezing of workshop in uw organisatie te geven." ONCE WE KNOW AND ARE AWARE, WE ARE RESPONSIBLE FOR OUR ACTION OR INACTION.

WE CAN DO SOMETHING ABOUT IT OR IGNORE IT. EITHER WAY WE ARE STILL RESPONSIBLE"

- Jean Paul Sarte -